Publicat 2/9/2019 12:11:28 +02:00CET

Comença la vaga d'estudiants a Hong Kong en suport a les protestes

Un manifestant detingut durant les protestes d'Hong Kong.
Aidan Marzo/SOPA Images via ZUMA / DPA

HONG KONG, 2 set. (DPA/EP) -

Milers d'estudiants de col·legis i universitats han iniciat aquest dilluns una vaga en suport a les manifestacions i protestes prodemocràtiques que tenen lloc a Hong Kong des del passat mes de juny, amb motiu del primer dia del curs acadèmic.

Un gran nombre d'estudiants s'han reunit als voltants dels seus col·legis i instituts vestits d'uniforme i amb màscares antigàs en el marc d'una vaga estudiantil convocada per a la jornada d'aquest dilluns.

D'altra banda, el Metro de Hong Kong compta amb una forta presència policial després dels aldarulls que es van registrar durant aquest cap de setmana, que es van saldar amb el tancament de diverses línies.

S'espera que aquest mateix dilluns tinguin lloc diverses manifestacions a la regió administrativa especial xinesa, la qual cosa inclou una manifestació d'estudiants i una manifestació davant de la Universitat Xina de Hong Kong.

Diumenge passat, els manifestants de Hong Kong van centrar les seves mires en les xarxes de transport cap a l'aeroport del territori en un intent de paralitzar els vols com ja va passar fa quinze dies, encara que de moment les instal·lacions continuen operant amb normalitat.

Els participants en la manifestació van arribar a irrompre en el mateix aeroport durant uns minuts abans de ser desallotjats per la policia, segons testimonis del 'Hong Kong Free Press', i tornar a les barricades que han establert en alguns punts d'accés a la Terminal 1.

Més de 60 persones han estat detingudes durant aquest cap de setmana en una sèrie de protestes antigovernamental, entre ells un estudiant de 13 anys. Les protestes van començar el passat 9 de juny contra un projecte de llei d'extradició a la Xina continental.