Publicat 25/4/2019 9:38:39 +02:00CET

Comença la primera reunió entre Kim Jong-un i Putin a Vladivostok

Kim-Putin summit in Russia
-/Kremlin/dpa

MADRID, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

La primera reunió entre el líder nord-core, Kim Jong-un, i el president de Rússia, Vladímir Putin, ha arrencat aquest dijous a la ciutat russa de Vladivostok.

Els dos líders s'han saludat amb una encaixada de mans i, més tard, han entrat en un edifici de la Universitat Federal de l'Extrem Orient, on se celebrar la reunió.

"Grcies per haver vingut", ha assenyalat el mandatari rus a Kim Jong-un. A més, Putin ha manifestat al líder nord-core que espera que la seva visita a Rússia ajudi a aconseguir una solució per al problema nuclear de la península de Corea.

"Estic segur que la seva visita a Rússia ajudar el desenvolupament de les relacions bilaterals i ens permetr entendre millor quines són les vies per normalitzar la situació a la península de Corea, qu podem fer conjuntament i qu podria fer Rússia en suport als processos positius que tenen lloc avui", ha subratllat Putin, segons ha recollit l'agncia de notícies Sputnik.

Per la seva banda, Kim ha agrat la invitació de Putin i ha apostat per un dileg substancial amb el mandatari. El líder nord-core també ha assegurat que les converses permetran a les dues parts intercanviar opinions sobre la situació a la regió.

La trobada és la primera entre els líders de tots dos pasos en vuit anys, després que el pare de Kim, Kim Jong-il, es reunís el 2011 amb el llavors president rus Dmitri Medvédev, actualment primer ministre del país.

La visita a Rússia també marca el primer viatge de Kim a l'estranger després de la seva cimera amb el president dels Estats Units, Donald Trump, que es va celebrar al febrer a Hanoi i que va finalitzar sense acord.