Publicat 19/5/2014 14:52:43 +02:00CET

El conductor de l'autobús no tenia permís i el vehicle tampoc tenia assegurança

BOGOTÀ, 19 maig (EUROPA PRESS) -

El conductor de l'autobús que es va incendiar aquest diumenge en el departament de Magdalena, al nord de Colòmbia, provocant la mort de 31 nens i un adult no tenia permís de conduir i el vehicle tampoc comptava amb l'assegurança pertinent, segons informa Caracol Radio.

L'home, que es va donar a la fuga després del tràgic sinistre ocorregut a Fundació, va ser detingut cinc hores després gràcies a la informació aportada pels propis habitants, segons la Fiscalia.

Els investigadors del cas, que ha commocionat el país per l'elevat nombre de víctimes, han determinat que el conductor no tenia permís de conduir i l'autobús era utilitzat sense l'assegurança obligatòria d'accidents de trànsit i tampoc se li havia realitzat la revisió tècnica necessària.

Pel que sembla, l'home, la identitat del qual no se sap de moment, portava dos anys transportant en l'esmentat autobús més de 40 nens que acudien a un ofici religiós en una població pròxima. Ara, la Fiscalia està estudiant quins delictes se li imputen, inclòs el d'homicidi.

Ara com ara no hi ha una explicació oficial a les causes de l'incendi. En un primer moment es va parlar que probablement l'autobús transportava gasolina de contraban, una pràctica bastant comuna en aquesta zona de Colòmbia. Tot i això, sembla cobrar força la hipòtesi que tot es va deure a un error de tipus mecànic.