La coalició liderada per l'Aràbia Saudita bombardeja Hodeida i el port de Ras Isa

Publicat 25/11/2019 16:18:16CET
Puerto de Hodeida
REUTERS / ABDULJABBAR ZEYAD

MADRID, 25 nov. (EUROPA PRESS) -

La coalició internacional que lidera l'Aràbia Saudita ha dut a terme diversos bombardejos en les últimes hores a la ciutat de Hodeida i al port de Ras Isa, uns atacs que han provocat un nombre indeterminat de víctimes mortals.

Segons les informacions recollides per la cadena de televisió iemenita Al Masirah, vinculada als huthis, ha indicat que la coalició ha executat 19 bombardejos contra el port de Ras Isa, l'illa de Kamran i el districte de Tahita.

Residents citats per l'agència de notícies Reuters han indicat que els atacs han aconseguit una zona propera a la terminal petroliera a Ras Isa, un dels ports dels quals es van retirar els huthis el maig, en línia amb un acord signat el desembre a Suècia.

Per la seva banda, el portaveu de la coalició, Turki al-Maliki, ha defensat que "aquests objectius són objectius militars legítims que reflecteixen l'amenaça imminent de la milícia terrorista huthi, defensada per l'Iran".

Els bombardejos s'han dut a terme gairebé una setmana després que els rebels interceptessin i posteriorment alliberessin tres embarcacions -dues sud-coreanes i una saudita- després de suposadament entrar en aigües iemenites.

El conflicte al Iemen, que enfronta el Govern d'Abdo Rabbu Mansur Hadi, defensat per una coalició militar liderada per l'Aràbia Saudita, i els rebels huthis, defensat per l'Iran, ha provocat la crisi humanitària mundial més gran i deixat més de 100.000 morts.