Publicat 5/1/2020 15:50:43 +01:00CET

La coalició internacional suspèn les operacions contra Estat Islàmic

Formació de militars iraquians a l'Iraq
COMBINED JOINT TASK FORCE - OPER / PFC. KAHLIL DAS

MADRID, 5 gen. (EUROPA PRESS) -

La coalició internacional contra Estat Islàmic, l'Operació Resolució Inherent, ha anunciat aquest diumenge la suspensió indefinida de les seves operacions contra el grup gihadista i de formació de forces iraquianes davant la inestabilitat al país.

"Els reiterats atacs amb coets dels dos darrers mesos obra de Kataeb Hezbollah han causat la mort de personal de les forces de seguretat iraquianes i d'un civil nord-americà", explica la coalició en un comunicat.

A causa d'aquests atacs "ara estem completament concentrats en la protecció de les bases iraquianes que acullen les tropes de la coalició". "Això ha limitat la nostra capacitat de desenvolupar la formació i donar suport a les seves operacions contra l'Estat Islàmic i per tant hem aturat aquestes activitats, una decisió que serà sotmesa a contínues revisions", apunta l'OIR.

"La nostra prioritat és protegir tot el personal de la coalició implicat en la derrota d'Estat Islàmic", subratlla el comunicat, que manifesta la seva voluntat de continuar col·laborant amb el Govern i el poble de l'Iraq.

La mort divendres passat del general iranià Qasem Soleimani en un atac d'un dron nord-americà prop de Bagdad ha provocat una escalada de tensió. A més els Estats Units ha bombardejat Kataeb Hezbollah, milícia enquadrada en les Forces de Mobilització Popular, avantguarda de l'ofensiva contra Estat Islàmic.