Publicat 15/7/2019 13:25:06 +02:00CET

La ciutat congolesa de Goma, amb més d'un milió d'habitants, declara el seu primer cas d'Ebola

RDCongo.- La ciudad congoleña de Goma, con más de un millón de habitantes, declara su primer caso de ébola
REUTERS / KENNY-KATOMBE BUTUNKA - Archivo

GOMA (REPÚBLICA DEMOCRÀTICA DEL CONGO), 15 jul. (Reuters/EP) -

La ciutat congolesa de Goma, amb més d'un milió d'habitants, ha declarat aquest diumenge el seu primer cas d'Ebola, en un senyal del progrés cap al sud de l'epidèmia que va començar l'agost de l'any passat. L'epidèmia és la segona més greu de la història recent de l'Àfrica i fins ara ha matat més de 1.600 persones i n'ha afectat gairebé 2.500.

El Ministeri de Salut congolès ha explicat en el seu compte de Twitter que el pacient és un pastor provinent de la ciutat de Butembo, que es troba a 200 quilòmetres al nord i és un altre dels epicentres de la malaltia. L'afectat hauria arribat a Goma el passat 14 de juliol, segons recull el Ministeri en un comunicat.

Segons recull el text, cal ressaltar que "el risc de propagació de la malaltia a la resta de la ciutat és baix perquè el pacient ha estat aïllat i traslladat al centre de Goma per rebre tractament".

"El personal mèdic del centre de salut va reaccionar ràpidament a l'hora d'abordar el cas", sostenen les autoritats de Sanitat, que han agraït "la professionalitat de l'empresa de transport i l'actuació dels equips mèdics". El conductor de l'autobús en el qual es va desplaçar el pastor, així com els altres 18 passatgers, serà vacunat a partir d'aquest dilluns.

Goma fa mesos que es prepara per l'arribada de l'Ebola amb la col·locació d'estacions per rentar-se les mans i mesures addicionals d'higiene entre els funcionaris i treballadors del sector de serveis. No obstant això, a les zones rurals, el virus ha estat més difícil de contenir per l'acció de grups armats i la desconfiança dels tradicionalistes en els cooperants i metges.