Publicat 20/7/2020 19:57:51 +02:00CET

Cimera UE.- Els líders europeus reben una nova proposta per a un fons europeu de 750.000 milions

HANDOUT - 18 July 2020, Belgium, Brussels: President of the European Council Charles Michel chairs the second day of the European Council special summit. Photo: Dario Pignatelli/European Council /dpa - ATTENTION: editorial usi only and only if the credit
Dario Pignatelli/European Counci / DPA

BRUSSEL·LES, 20 jul. (EUROPA PRESS) -

Els caps d'Estat i de Govern de la Unió Europea debaten una nova proposta per crear un fons de recuperació post-Covid de 750.000 milions d'euros, dels quals 390.000 milions serien subvencions a fons perdut i la resta préstecs, informen a Europa Press fonts comunitàries.

Així consta en el nou esborrany que ha enviat el president del Consell Europeu, Charles Michel, als Vint-i-set, una proposta que --ha afirmat-- és el "fruit" de molt "treball col·lectiu amb tots els líders i les seves delegacions".

"Sé que els últims passos són sempre els més difícils, però fins i tot amb les dificultats i encara que sigui important seguir treballant, crec i confio que és possible" aconseguir un acord, ha dit l'exprimer ministre belga en una declaració sense preguntes abans de remetre el document als Estats membres, que ara estudiaran la proposta.

"Sabem que aquesta negociació és extremadament difícil i que el repte de les negociacions és que estiguem units per tractar que Europa estigui a l'altura del desafiament a què ens enfrontem", ha afegit.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Troben un refugi de la Guerra Civil durant les obres d'una escola en l'Hospitalet (Barcelona)

 2. 2

  Crema un autobús sense causar ferits a Castelldefels (Barcelona)

 3. 3

  Successos.- Mor un ciclista atropellat per un cotxe a Sant Pere de Vilamajor (Barcelona)

 4. 4

  Desarticulen un grup de compravenda de cotxes manipulats a Torredembarra (Tarragona)

 5. 5

  L'AMB construirà un nou col·lector d'aigües residuals a Castelldefels (Barcelona)