Publicat 1/11/2019 15:42:29 +01:00CET

Christine Lagarde relleva Mario Draghi en la presidència del BCE

FILED - 28 October 2019, Hessen, Frankfurt/Main: ECB President-designate Christine Lagarde (L) shakes hands with The outgoing President of the ECB, Mario Draghi, during a ceremony marking the change at the head of the ECB. Photo: Boris Roessler/dpa
Boris Roessler/dpa

MADRID, 1 nov. (EUROPA PRESS) -

Christine Lagarde, fins ara directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), ha assumit aquest divendres les seves funcions com a presidenta del Banc Central Europeu (BCE), segons ha anunciat l'institut emissor en un comunicat.

Els líders de la Unió Europea van formalitzar el passat 18 d'octubre el seu nomenament, càrrec que ocuparà durant els propers vuit anys, substituint l'italià Mario Draghi i convertint-se en la primera dona a assumir aquest lloc.

El vistiplau dels caps d'Estat i de Govern va ser l'últim pas de tot el procés després que tant el Parlament Europeu com l'institut emissor donessin el seu suport a la francesa, encara que en tots dos casos es tractava d'opinions no vinculants.

En la seva audiència davant la Comissió d'Assumptes Econòmics i Monetaris de l'Eurocambra, Lagarde va defensar la necessitat de continuar amb els estímuls monetaris del seu predecessor per aconseguir que la inflació augmenti i impulsi el creixement de l'eurozona. Aquesta compareixença, no obstant això, va tenir lloc abans de l'últim paquet de mesures anunciat per Draghi.

Precisament ahir, Lagarde ja va donar els primers passos com a responsable del BCE. La nova presidenta del Banc Central va explicar que els països amb superàvit pressupostari com Alemanya o Països Baixos no han fet prou per donar suport al creixement mitjançant una major despesa pública.

En una entrevista amb l'emissora francesa RTL, recollida per Europa Press, va opinar que les polítiques d'estímul estaven "ben coordinades" immediatament després de la Gran Recessió, encara que va criticar que "des de llavors, els països i especialment aquells amb espai fiscal realment no han fet els esforços necessaris".

Lagarde també va estar present en l'última reunió del BCE per abordar la política monetària de l'eurozona que va tenir lloc el passat 24 d'octubre, segons va confirmar Mario Draghi. No obstant això, va assegurar que no va intervenir en les discussions i va evitar pronunciar cap paraula que pugués ser presa com una recomanació a l'exdirector del Fons Monetari Internacional. "Ella sap perfectament el que cal fer. No necessita consell", va precisar l'italià.

el més llegit

 1. 1

  Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més del Segrià des de mitjanit pel coronavirus

 2. 2

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 3. 3

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 4. 4

  El PP diu que hi ha una normativa autonòmica que permet drecretar el confinament

 5. 5

  El Govern central descarta aplicar l'estat d'alarma a Lleida