Actualitzat 13/01/2016 18:03 CET

'El Chapo' a Kate del Castillo: "Et cuidaré més que als meus ulls"

MÈXIC DF, 13 gen. (EUROPA PRESS) -

Les converses per xat telefònic entre el narcotraficant Joaquín 'El Chapo' Guzmán i l'actriu Kate del Castillo publicades per la premsa mexicana han revelat una relació molt estreta entre tots dos i gran part del procés pel qual es va concretar l'entrevista entre el líder del Càrtel de Sinaloa i l'actor estatunidenc Sean Penn. El text, que incloïa nombroses faltes d'ortografia, ha estat corregit.

L'actriu, que havia mostrat públicament la seva admiració per 'El Chapo' es va posar per primera vegada en contacte amb ell a través de l'advocat Andrés Granados, mitjançant una conversa indirecta amb encreuament d'afalacs i expressions de confiança.

"Et cuidaré més que als meus ulls", li va dir Guzmán a Del Castillo, al que aquesta va respondre amb un "Em mou massa que em diguis que em cuides, mai ningú m'ha cuidat, gràcies!" en un diàleg datat el 25 de setembre del 2015 i interceptat per les autoritats. Ara, el diari mexicà 'Milenio' publica extractes de l'intercanvi.

Després d'aquest primer acostament, l'intermediari explica a Guzmán que Del Castillo està interessada a anar a veure'l a Sinaloa acompanyat de l'actor Sean Penn. L'advocat intenta explicar-li amb diferents dades qui és Penn, actor, productor i "activista crític amb l'administració dels Bush". "És l'actor més reconegut dels Estats Units", assegura, i "se li cau la bava per venir".

UN TELÈFON MÒBIL "ROSA"

Immediatament, 'El Chapo' ordena a l'advocat aconseguir-li a Del Castillo un nou telèfon mòbil per poder comunicar-se amb ella. El narcotraficant demana el model més modern, però també "el que a la vista sigui el més bonic" i insisteix que tingui "color de dona". Finalment es decideixen per un de la marxa BlackBerry, però l'advocat li informa més tard que només hi ha models negres i grisos.

"Rosa no n'hi ha?, perquè si no hi ha rosa...", li diu 'El Chapo' a l'advocat, i aquest contesta que havia preguntat fins a quatre comerços sense sort. Finalment es decideixen: "Quan accepti la guapa m'avises per xatejar amb ella", afegeix.

"Gràcies per enviar-me aquest aparell taaan modern!", va respondre Del Castillo res més tenir en el seu poder el telèfon. "No saps l'emoció que sento. Gràcies per la teva confiança", va dir, i alhora va informar el 'Chapo' dels avenços del projecte de rodatge d'una pel·lícula biogràfica del narcotraficant. "He estat intentant fer un equip important amb gent real, respectada a Hollywood. Vull que els escoltis", va assenyalar.

CITA A SINALOA

Finalment, tots dos concreten una data perquè l'actriu viatgi al ranxo del 'Chapo' acompanyada per Sean Penn. "Té confiança que tot està bé, si no, no t'invitaria. Jo et cuidaré, això tu ho veuràs quan vinguis, em tocarà prendre el teu tequila amb tu. Com et vaig comentar, jo no sóc bebedor, però amb tu beuré pel gust d'estar convivint amb tu. Moltes gràcies per ser tan fi. Què bonica ets, amiga, en tots els aspectes", li va dir Guzmán.

A començament d'octubre, Del Castillo va viatjar al ranxo i finalment va conèixer el 'Chapo'. A poc a poc, la relació va aprofundint-se amb expressions d'afecte més evidents. "T'estimo", li va dir al final d'un missatge Guzmán. Poc després, Del Castillo respon "no dormo molt des que et vaig veure, estic emocionada amb la nostra història...Es la veritat. És en l'únic que penso...".

A més, s'acosten postures sobre un nou viatge a Sinaloa. "Tot estarà tranquil, si no estigués segur no t'invitaria. Vull que entrevistis senyors i senyores del meu ranxo. T'explico que la meva mama vol conèixer-te", va revelar 'El Xapo', qui es va mostrar molt agraït a Del Castillo. "Ets el millor d'aquest món. No tinc amb què pagar-te el que estàs fent per mi i els meus fills", va assegurar.

L'últim missatge és del 9 de novembre, quan l'actriu revela a 'El Chapo' que Sean Penn ja ha redactat l'article amb l'entrevista. "L'acompanyant ja va escriure l'article i té assegurada la portada que parlem, només has d'aprovar-lo tu abans que es publiqui!", va plantejar.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés