Centenars de víctimes mortals del tsunami del 2004 continuen sense ser identificades

Actualitzat 16/12/2019 11:11:17 CET
Policías trabajando en la identificación de víctimas del tsunami de 2004 en una comisaría del sur de Tailandia
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

TAKUA PA (TAILÀNDIA), 16 des. (Reuters/EP) -

Els cadàvers de centenars de víctimes mortals del tsunami que va causar la mort de més de 230.000 persones el 26 de desembre del 2004 a Indonèsia, Sri Lanka, l'Índia i Tailàndia continuen dins d'un contenidor en una comissaria tailandesa a l'espera de ser identificats.

Dins del contenidor hi ha objectes personals com ara carteres, documents, dispositius electrònics, tots ells catalogats com a proves i que la Policia confia que un dia permetin ajudar a identificar les restes mortals que encara continuen sense identitat i que es troben en fosses marcades amb números.

"Encara hi ha familiars de les víctimes, tant propers com llunyans, que tenen l'esperança de trobar els seus sers estimats", ha dit el subcomandant de la Policia al districte de Takua Pa, una de les zones més afectades pel tsunami.

El tsunami, provocat per un terratrèmol de magnitud 9,1, va matar més de 230.000 persones amb onades que van arribar a superar els 17 metres i que van causar danys greus a més d'una dotzenes de països, i van esborrar comunitats senceres en qüestió de segons.