Actualitzat 15/7/2020 10:24:01 +00:00 CET

Centenars de manifestants surten als carrers de Bulgària per sisena nit consecutiva

Boiko Borissov.
GOBIERNO DE BULGARIA - Archivo

SOFIA, 15 jul. (DPA/EP) -

Centenars de persones han sortit als carrers de la capital de Bulgària, Sofia, per sisena nit consecutiva per demanar la dimissió del primer ministre, Boyko Borissov, en una jornada en la qual s'han registrat enfrontaments entre la policia i els manifestants, i sis persones han estat detingudes.

Els manifestants han provat d'entrar a les oficines de Borissov trencant la porta que condueix a les instal·lacions, però la policia els ha aturat abans que aconseguissin entrar a l'edifici.

A més, s'han llançat dos explosius que han ferit dos dels manifestants i pots de pintura vermella. Dos agents de policia també han estat ferits i el cap de la policia adjunt, Anton Zlatanov, ha culpat els "provocadors" de desencadenar els aldarulls.

S'espera que les protestes continuïn en els propers dies. Els manifestants acusen l'executiu búlgar de corrupció i comportament mafiós. Tenen el suport dels opositors socialistes, que presentaran una moció de censura contra el Govern aquest dimecres, i del president, Rumen Radev. A més, s'han estès cap a altres punts del país, com les ciutats de Varna i Burgas.

Borissov ja va avançar el cap de setmana que es mantindria en el càrrec. Simultàniament, els ministres d'Economia, Agafen Vasilev, i Defensa, Krasimir Karakachanov, han avisat aquest dimarts que el Govern no renunciarà. Les properes eleccions estan previstes el març del 2021.