Publicat 18/5/2020 15:30:12 +02:00CET

Cent líders socials han estat assassinats a Colòmbia aquest any

Protesta a Bogotà contra el president colombià, Iván Duc. (Imatge d'arxiu)
GETTY IMAGES / GUILLERMO LEGARIA - Archivo

MADRID, 18 maig (EUROPA PRESS) -

Jorge Enrique Oroma, un líder social de Cali, va ser assassinat el diumenge en una zona rural. La seva mort que eleva a cent els líders socials assassinats a Colòmbia aquest any, d'acord amb l'Institut d'Estudis per al Desenvolupament i la Pau (Indepaz).

Oroma, de 70 anys d'edat i dedicat a la lluita contra la mineria il·legal en els Farallones de Cali, va ser atacat per un home armat que el va matar a trets quan estava a la seva finca de la Candelaria, segons informa Blu Radio.

"Amb Jorge Enrique Oramas, líder ambientalista, van 100 líders/defensors dels Drets Humans assassinats en el corregut del 2020, 25 des de l'inici de la quarentena" pel coronavirus, ha indicat Indepaz.

L'organització també ha comptabilitzat 25 exguerrillers de les FARC assassinats aquest any, l'últim dels quals va ser Wilder Daniel Marin Alarcón, en un crim ocorregut el passat 7 de maig a Bello, Antioquia.

Des de la signatura el 2016 de l'acord de pau amb les FARC, Colòmbia sofreix una ona de violència que s'ha acarnissat amb activistes i antics insurgents i que es deu, principalment, a la lluita entre grups rivals per apoderar-se dels territoris i negocis de l'extinta guerrilla.

Contador