Actualitzat 2/12/2019 10:23:35 +00:00 CET

La Casa Blanca no participarà en la propera vista sobre el procés d''impeachment'

El president dels EUA, Donald Trump, 26 de novembre del 2019 (Paul Hennessy/Contacte)
Paul Hennessy

MADRID, 2 des. (EUROPA PRESS) -

La Casa Blanca ha anunciat aquest diumenge que no participarà en la propera vista sobre el procés de destitució ('impeachment') contra el president nord-americà, Donald Trump, prevista per al proper 4 de desembre davant la Comissió Judicial de la Cambra de Representants dels Estats Units.

En una missiva enviada al president de la comissió, Jerrold Nadler, l'advocat del president Pat Cipollone ha indicat que la Casa Blanca "no pot participar en una audiència quan els testimonis encara no han estat elegits i mentre no es garanteixi que el president serà sotmès a un procés just".

"Davant aquestes circumstàncies, no tenim intenció de participar en la audiència prevista per a aquest dimecres", ha asseverat Cipollone, segons ha recollit la cadena de televisió CNN.

Així mateix, l'advocat de Trump ha acusat Nadler d'haver programat "sens dubte a propòsit" l'audiència durant la visita del magnat novaiorquès a Londres per assistir a una reunió de l'OTAN.

Les normes de la Cambra permeten a l'advocat del president participar en les audiències sobre l''impeachment' de la Comissió Judicial, però no en les celebrades prèviament en la Cambra d'Intel·ligència.

La Cambra de Representants va convidar la setmana passada el president del país a participar en la vista del procés d''impeachment' prevista pel 4 de desembre. La Comissió Judicial va publicar un comunicat en què detallava que la vista, la primera en aquest organisme de la Cambra de Representants, tindrà lloc a les 10.00 hores (hora local).

"He escrit Trump per recordar-li que les normes de la investigació d'un 'impeachment' en el comitè permeten al president acudir a la vista i que el seu advocat interrogui els testimonis", ha assenyalat.

El procés preliminar de destitució o 'impeachment' contra Trump es basa en les suposades pressions al seu homòleg ucraïnès, Volodímir Zelenski, perquè aquest país investigués Hunter Biden, fill del precandidat presidencial demòcrata Joe Biden.