Publicat 16/6/2020 9:25:35 +02:00CET

La Casa Blanca crearà una base de dades per rastrejar l'ús excessiu de la força policial

El president dels Estats Units, Donald Trump.
Andrea Hanks/Planet Pix via ZUMA / DPA - Archivo

MADRID, 16 juny (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat que signarà aquest dimarts una ordre executiva per crear una base de dades que registrarà l'ús excessiu de la força policial.

L'ordre també establirà un sistema de certificació nacional per a les agències d'aplicació de la llei, segons ha informat la cadena de televisió CNN, que cita una font coneixedora del text.

Les disposicions clau inclouen directives per impulsar estàndards més alts entre els departaments de policia, però deixa oberta la possibilitat que el Congrés dels Estats Units emprengui una reforma policial més significativa.

Trump no ha participat en la redacció d' aquesta ordre, que arriba després de l'onada d'indignació que es va aixecar després de la mort del ciutadà afroamericà George Floyd en mans de la Policia de Minneapolis.

El president nord-americà ha apel·lat a la "llei i l'ordre" al llarg de diverses setmanes, i dijous passat va confirmar que la Casa Blanca treballava en una ordre executiva sobre els estàndards policials.

Així mateix, es va mostrar a favor de prohibir "en general" l'ús de tècniques com l'escanyament a l'hora de reduir possibles sospitosos durant les detencions policials, tot i que no s'espera que l'ordre prohibeixi aquesta maniobra.

Les protestes clamen justícia, critiquen la desigualtat racial i han aconseguit qüestionar l''status quo' als Estats Units. En aquest context, diversos estats i ciutats nord-americans han adoptat nous estàndards policials.

Contador