Publicat 28/10/2019 11:10:19 +01:00CET

La candidata ecologista Claudia López es converteix en la primera alcaldessa de Bogotà

La candidata ecologista a la Alcaldía de Bogotá, Claudia López,
REUTERS / CARLOS JULIO MARTINEZ

MADRID, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

La candidata ecologista Claudia López ha guanyat les eleccions municipals que s'han celebrat aquest diumenge a Bogotà, per la qual cosa es convertirà en la primera alcaldessa de la capital colombiana, segons els resultats oficials.

Amb el 97,7 per cent de l'escrutini completat, López ha aconseguit el 35,24 per cent dels vots davant del 32,51 que ha obtingut el seu principal rival, l'independent Luis Carlos Galán.

"Gràcies Bogotà!", ha escrit López a Twitter. Hem demostrat que quan elegim el que ens uneix no només guanyem sinó que canviem la història!", ha celebrat.

El triomf de López, de 49 anys, suposa una fita per a Bogotà perquè serà la primera dona i la primera persona homosexual que dirigeix el Govern de la capital, segons informa Caracol Radio.

L'exsenadora i excandidata presidencial va començar la seva carrera política en els anys 90 i sempre ha estat vinculada a l'esquerra, encara que en els darrers anys s'ha centrat en les posicions ecologistes. S'ha donat a conèixer entre els colombians per la seva ferma lluita contra la corrupció.

Els colombians han elegit aquest diumenge més de 3.300 càrrecs, entre alcaldes, governadors i assemblees municipals i regionals. La campanya electoral ha estat precedida per l'onada de violència que pateix el país des de la signatura l'any 2016 de l'acord de pau amb les FARC, si bé la jornada de votació ha estat tranquil·la.