Publicat 21/11/2019 10:43:30 +01:00CET

La Cambra de Representants dels EUA aprova el projecte de llei sobre els drets humans a Hong Kong

20 de novembre del 2019 - Hong Kong (Xina): Kenneth, 17, un dels estudiants prodemocràcia que protesta a la Universitat Politècnica (PolyU)
Kiran Ridley

WASHINGTON, 21 nov. (Reuters/EP) -

La Cambra de Representants dels Estats Units ha aprovat aquest dimecres un projecte de llei sobre els drets humans que dona suport a les manifestacions de Hong Kong i ha enviat un advertiment a la Xina sobre el respecte als drets humans.

Amb 417 vots a favor i un en contra, la cambra ha aprovat el projecte de llei de Drets Humans i Democràcia de Hong Kong que el Senat va aprovar per unanimitat dimarts. La mesura s'enviarà a la Casa Blanca perquè la ratifiqui el president, Donald Trump.

El projecte, que ha criticat Pequín, requereix que el Departament d'Estat certifiqui almenys una vegada a l'any l'autonomia de Hong Kong. Sinó, podria suposar sancions en contra dels alts càrrecs responsables de les violacions dels drets humans en les protestes.

Els manifestants han protestat al carrer durant cinc mesos i aquestes setmanes s'han intensificat els aldarulls. Els ciutadans critiquen la intromissió de la Xina en les llibertats que va prometre després que la colònia britànica canviés de domini el 1997. Pequín ho nega i culpa els països occidentals de provocar els incidents.