Publicat 24/11/2019 14:05:26 +01:00CET

La Cambra de Diputats de Bolívia aprova la llei per celebrar eleccions generals

Protestes a Bolívia.
Gaston Brito/ DPA

MADRID, 24 nov. (EUROPA PRESS) -

La Cambra de Diputats de Bolívia ha aprovat aquest dissabte el projecte de llei de règim excepcional i transitori per convocar i dur a terme unes altres eleccions generals al país, per la qual cosa ja ha estat remesa a l'autoproclamada presidenta interina, Jeanine Áñez, que la promulgarà aquest diumenge a les 10.00 hores (hora local)

La llei, que consta de 24 articles i cinc disposicions finals, ha estat aprovada pel Senat de Bolívia de manera unànime. El senador pel Moviment Al Socialisme (MAS) Ciro Zabala ha destacat la rellevància d'aquesta norma.

"Aquesta llei té un règim excepcional i transitori. És estrictament per a la conjuntura d'aquest moment, que té l'obligació d'apaivagar el país i que puguem conviure entre bolivians en lloc de matar-nos entre nosaltres", ha apuntat Zabala en la seva intervenció en el ple, segons recull l'agència de notícies boliviana Fides.

LA CRISI POLÍTICA

El president Evo Morales, del MAS, va dimitir el passat 10 de novembre després que l'Organització d'Estats Americans (OEA) confirmés "irregularitats" en les eleccions presidencials del 20 d'octubre, els resultats oficials de les quals li concedien un quart mandat.

Uns dies després va arribar a Mèxic, on es troba en qualitat d'asilat polític. L'expresident denuncia que ha estat víctima d'un "cop d'estat" i, en conseqüència, no reconeix la seva successora interina, Áñez.

En aquest mes de protestes, més de 20 persones han mort i més de 700 han resultat ferides. La gran conflictivitat a El Alto ha impedit proveir de combustible La Paz, cosa que ha generat escassetat de productes bàsics, inclosos aliments.