Publicat 6/9/2019 17:39:36 +02:00CET

La Cambra dels Lords aprova la llei que obligaria Johnson a demanar una pròrroga del Brexit

Protestes contra el Brexit
Dominic Lipinski/PA Wire/dpa

LONDRES, 6 set. (Reuters/EP) -

La Cambra dels Lords del Regne Unit ha aprovat aquest divendres la llei que obligaria el primer ministre, Boris Johnson, a sol·licitar una pròrroga del Brexit a la Unió Europea si no aconsegueix ratificar un acord o un permís exprés del Parlament per una sortida desordenada del bloc comunitari.

La llei, que ja va rebre aquest dimecres el vistiplau de la Cambra dels Comuns, reclama al Govern que sol·liciti un ajornament de la sortida fins el 31 de gener per evitar un Brexit sense acord. Està previst que la reina Isabel II promulgarà el text dilluns vinent.

Johnson, no obstant això, va assegurar aquest dijous que preferiria "estar mort en una cuneta" a demanar una tercera pròrroga. Durant la campanya per arribar a Downing Street va advertir que volia treure el Regne Unit de la UE el 31 d'octubre amb o sense acord.

El primer ministre aposta per convocar eleccions anticipades, i per això dilluns vinent promourà una nova votació al Parlament. L'oposició ja ha advertit que tornarà a rebutjar aquesta iniciativa per por que Johnson pugui utilitzar-la per arribar el 31 d'octubre sense cap acord.