Una de cada cinc nenes al món manca d'accés a l'educació

Nenes van a escola a Sierra Leone.
PLAN INTERNACIONAL/MARK READ
Actualitzat 7/3/2017 18:55:30 CET

MADRID, 7 Mar. (EUROPA PRESS) -

Plan International ha alertat aquest dimarts que almenys una de cada cinc adolescents a tot el món manca per complet d'accés a l'educació, una situació que deixa milions de nenes exposades a la violència, els matrimonis infantils i els embarassos no desitjats, reduint dràsticament les seves oportunitats de futur.

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, Plan International ha fet una crida a la comunitat internacional al fet que garanteixin la igualtat d'oportunitats i un accés equitatiu a l'educació per a totes les nenes del món, amb la finalitat d'aconseguir "la igualtat de gènere i l'eliminació de totes les formes de discriminació i violència cap a les dones pel 2030", tal com marquen els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

"El moviment per la igualtat de gènere és més necessari que mai. Sabem que garantir els drets de les nenes i la justícia per a les dones és clau per transformar les seves vides i les societats en les quals viuen. No obstant això, els progressos aconseguits estan en risc", ha explicat Concha López, directora general de Plan International Espanya.

"Les nenes tenen el poder de canviar el món, però al ritme actual, es necessitaran dècades per aconseguir la igualtat real", ha afegit.

D'acord amb les dades proporcionades per l'ONG, el 90 per cent dels països del món compten amb almenys una llei que limita la igualtat econòmica de les dones. Això, segons han alertat des de Plan, augmenta la disparitat d'oportunitats en matèria d'educació per a milions de nenes.

Dels més de 600 milions de joves al món que no estan escolaritzats, la immensa majoria són dones. Les nenes que no poden anar a escola tenen fins a tres vegades més probabilitats de contreure matrimoni de forma forçosa abans dels 18 anys que aquelles que tenen educació bàsica o superior.

La majoria dels més de 600 milions de joves d'entre 15 i 24 anys a tot el món que no estan escolaritzats són dones. Les nenes que no han rebut educació tenen tres vegades més probabilitats d'estar casades als 18 anys que aquelles que tenen educació secundària o superior.

Un altre dels principals problemes als quals han de fer front les joves sense educació són els embarassos prematurs. Les dones que donen a llum abans dels 15 anys tenen fins a cinc vegades més possibilitats de morir durant el part.

"Una nena amb educació és una nena amb futur", ha assenyalat Plan. Cada any d'educació secundària suposa un augment d'entre un 10 i un 20% en els ingressos d'una nena quan sigui adulta. A més, en general les dones dediquen el 90% de la seva remuneració a la seva família, una tendència capaç de trencar amb el cercle de la pobresa, segons l'ONG.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.