Publicat 04/04/2019 10:04

Una de cada cinc morts al món estan relacionades amb una mala alimentació

Menjar, sopar. Menjar, hamburguesa, restaurant, amics
PXABAY - Archivo

LONDRES, 4 abr. (Reuters/EP) -

Almenys 11 milions de morts al món el 2017 es van relacionar amb una mala alimentació, amb un alt consum de sucre, sal i carn processada, la qual cosa va contribuir al fet que les persones desenvolupessin malalties de cor, cncer i diabetis, segons un estudi global publicat aquest dimecres.

La investigació, publicada a la revista mdica 'The Lancet', ha determinat que entre els 195 pasos estudiats la proporció més alta de morts relacionades a la dieta va ser a l'Uzbekistan, mentre que la més baixa a Israel. Els Estats Units es troba en el lloc 43, la Xina en el 140 i l'Índia en el 118.

El consum d'aliments més saludables, com ara fruita seca, llavors i llet va ser en mitjana massa baix, amb molta ingesta de begudes ensucrades, carn processada i sal, factors que han causat que una de cada cinc morts el 2017 estiguessin relacionades amb una mala dieta.

L'estudi Carrega Global de Malaltia ha estudiat tendncies des del 1990 fins el 2017 sobre el consum de 15 factors dietaris. Chris Murray, director de l'Institut d'Avaluació i Mtriques de la Salut (IHME) de la Universitat de Washington, que ha dirigit l'estudi, ha assenyalat que les troballes demostren el que molts havien suposat durant anys.

"La mala alimentació és responsable de més morts que qualsevol altre factor de risc al món", ha afirmat Murray. "La nostra avaluació suggereix que els factors de risc dietari principals són un alt consum de sodi o una baixa ingesta d'aliments saludables", ha afegit.

L'estudi ha concls que les persones mengen amb prou feines un 12 per cent de la quantitat recomanada de fruita seca i llavors --un consum de mitjana de 3 grams al dia en comparació amb els 21 grams recomanats-- i que beuen 10 vegades més la quantitat recomanada de begudes ensucrades.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés