Actualitzat 9/4/2020 9:46:06 +00:00 CET

Cabello diu que Trump recomana la hidroxicloroquina perquè hi té interessos

El president de l'Assemblea Nacional Constituent (ANC) de Veneçuela, Diosdado Cabello.
Pedro Ramses Mattey/dpa - Archivo

MADRID, 9 abr. (EUOROPA PRESS) -

El president de l'Assemblea Nacional Constituent (ANC) de Veneçuela, Diosdado Cabello, ha assegurat aquest dijous que el motiu pel qual el president dels Estats Units, Donald Trump, recomana l'ús de la hidroxicloroquina per tractar el coronavirus és perquè és "accionista" d'un dels seus fabricants.

"Ell mateix és l'amo d'una fàbrica i per això la recomana i diu que és bona. Jo no dic que no sigui bona però l'única de la qual ha fet propaganda és aquesta perquè n'és accionista", ha afirmat el també vicepresident del Partit Socialista Unit de Veneçuela (PSUV).

En aquest sentit, Cabello ha acusat el president dels Estats Units de moure's per interessos econòmics enmig d'una pandèmia que ja ha afectat més d'1,4 milions de persones al món i ha provocat la mort de més de 88.500. "Només pensa en els diners", ha expressat a Venezolana de Televisión.

De la seva banda, el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va anunciar dimecres que s'han registrat dues morts més a causa de la Covid-19, que sumades a les anteriors suposen nou a tot el país. El nombre de casos és de 167, un dels més baixos de la zona.

"Les nostres condolences als familiars", ha expressat Maduro, qui durant la compareixença ha detallat algunes dades de les dues víctimes, com que patien problemes respiratoris previs i havien tornat de països amb un alt índex de casos i morts, com Espanya i els Estats Units.