Publicat 6/2/2019 18:00:33 +01:00CET

Brussel·les veta la fusió entre Siemens i Alstom

Bandera de la UE davant de la seu de la CE
COMISIÓN EUROPEA - Archivo

Frana critica l'"error polític i econmic" de frenar l'aliana europea per competir amb la Xina

BRUSSELLES, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

La Comissió Europea ha anunciat aquest dimecres que prohibeix la fusió de les operacions ferroviries del grup industrial alemany Siemens i el seu rival francs Alstom, en considerar que l'operació "danyaria" la competncia als mercats de la senyalització ferroviria i de l'alta velocitat i després de constatar que les companyies no han ofert mesures correctives "suficients".

"Siemens i Alstom són dues puntes de llana de la indústria ferroviria, sense mesures correctives suficients, aquesta fusió hagués suposat un increment de preus en els sistemes de senyalització que garanteixen la seguretat dels passatgers i dels futurs trens d'alta velocitat", ha argumentat la comissria de Competncia, Margrethe Vestager, en anunciar la decisió.

Vestager ha advertit que el veto respon també el fet que les companyies afectades "no estaven disposades a remeiar els importants problemes de competncia" que Brusselles va detectar en la seva anlisi de l'operació.

L'Executiu comunitari va concloure després de la seva investigació que la fusió donaria lloc a un "líder indiscutible" en determinats mercats de la senyalització ferroviria i a un "actor dominant" en el camp dels trens d'alta velocitat, amb qu es restringiria les opcions dels clients.

Brusselles assegura que durant la seva investigació va rebre nombroses queixes contra l'operació, procedents tant de competidors com d'associacions professionals i de sindicats, a més d'opinions negatives emeses per "diverses autoritats nacionals de la competncia" a l'espai econmic europeu.

Al gener, Siemens i Alstom van presentar a Brusselles una srie de correccions per tractar de salvar els esculls que mantenien els serveis comunitaris en la fusió, que no van donar per bona una primera modificació presentada al desembre. No obstant aix, totes dues empreses van advertir que les mesures mantenien el "valor econmic i industrial" de l'acord.