Actualitzat 11/02/2016 12:10 CET

Brussel·les investiga possibles ajudes públiques il·legals a l'espanyola Correus

Furgonetas eléctricas de Correos
CORREOS

BRUSSEL·LES, 11 Febr. (EUROPA PRESS) -

   La Comissió Europea ha iniciat aquest dijous una investigació en profunditat per aclarir si el finançament públic que va rebre Correus entre 2004 i 2010 està en línia amb les normes europees en matèria d'ajudes d'Estat o bé ha suposat una compensació "excessiva" per l'acompliment de les seves obligacions de servei públic postal.

   Brussel·les actua després de rebre dues denúncies contra l'operador postal espanyol, al qual acusen d'haver-se beneficiat de mesures d'ajuda pública il·legals i incompatibles amb les regles de la UE.

   L'executiu comunitari admet que alberga "dubtes" sobre si s'ha compensat en excés Correus entre 2004 i 2010 per la prestació de servei universal, ja que els nivells de rendibilitat de la companyia amb aquest suport públic "semblen superar el nivell de benefici raonable autoritzat" per la legislació comunitària que regula les compensacions d'aquest tipus.

   Correus presta l'anomenat 'servei postal universal', per la qual cosa assegura serveis bàsics en tot el país a preus assequibles i d'acord amb requisits mínims, com el nombre de lliuraments setmanals.

   Les normes de la UE autoritzen ajudes estatals per aquest tipus de serveis públics, sempre que no suposin una compensació excessiva per a l'empresa. La UE estableix límits per "minimitzar el falsejament" de la competència i garantir un "ús eficient" dels recursos públics, ha explicat Brussel·les.

   En la seva investigació en profunditat, la Comissió examinarà altres mesures com les exempcions fiscals concedides a la marca, les ampliacions de capital i la compensació per la distribució de material electoral.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés