Publicat 10/9/2020 17:55:35 +02:00CET

Brussel·les dona fins a final de mes per esmenar la llei que viola l'acord del Brexit

El vicepresident de la Comissió Europea Maros Sefcovic
Christopher Dogas/European Union / DPA - Archivo

BRUSSEL·LES, 10 set. (EUROPA PRESS) -

La Comissió Europea ha exigit aquest dijous al primer ministre britànic, Boris Johnson, que esmeni abans que acabi aquest mes de setembre el projecte de llei que posa en dubte diverses disposicions de l'acord del Brexit, inclòs el protocol per protegir l'Acord de Divendres Sant, o en cas contrari amenaça amb emprendre accions legals contra el que considera una "violació greu" del pacte de divorci i el dret internacional.

Així ho ha traslladat el vicepresident de l'executiu comunitari responsable de vigilar el compliment de l'acord del Brexit, Maros Sefcovic, al Govern britànic en una reunió a Londres després de conèixer-se la polèmica llei.

En un comunicat, Brussel·les critica que el projecte de llei "constitueix una violació extremadament greu de l'acord de retirada i del dret internacional". Així mateix, les autoritats comunitàries rebutgen que aquesta normativa serveixi per protegir l'Acord de Divendres Sant, tal com argumenta Londres, sinó "el contrari".

"El vicepresident Sefcovic ha demanat al Govern del Regne Unit que retiri aquestes mesures del projecte de llei tant aviat com sigui possible i, en qualsevol cas, abans que acabi aquest mes", explica la Comissió Europea en un comunicat, en el qual afegeix que amb aquest moviment Downing Street ha "malmés seriosament la confiança" entre les dues parts.

Contador