Publicat 27/5/2019 16:39:38 +02:00CET

Brussel·les destaca que han guanyat les europees forces proeuropees i "no els qui volen destruir Europa"

UE.- Bruselas destaca que han ganado las europeas fuerzas proeuropeas y "no quienes quieren destruir Europa"
REUTERS / BART BIESEMANS

BRUSSEL·LES, 27 maig (EUROPA PRESS) -

La Comissió Europea ha celebrat aquest dilluns el resultat de les eleccions al Parlament Europeu perquè creu que malgrat l'avanç de les forces de la dreta radical populista les xifres demostren que s'han imposat els partits proeuropeus i "no els qui volen destruir Europa".

"Han guanyat les eleccions els qui volen treballar dins i per a Europa, no els qui volen destruir Europa", ha resolt el portaveu cap de l'Executiu comunitari, Margaritis Schinas, el qual ha rebutjat que es puguin interpretar els resultats com que han guanyat els populistes.

"Diria que no, que els populistes no han guanyat aquestes eleccions, al contrari són les forces favorables a la Unió Europea, de tot l'espectre polític, els qui han guanyat", ha argumentat.

Segons el parer de Brussel·les, la jornada electoral d'aquest diumenge, en la qual van participar el 50,8 per cent dels europeus amb dret a vot i va marcar un rècord en els darrers vint anys, és la prova "tangible" que la democràcia europea "està viva i està bé".

"La participació més alta en els darrers vint anys testifica la implicació activa dels europeus que es comprometen, participen i organitzen amb el seu vot el futur d'Europa", ha conclòs.

Les eleccions al Parlament Europeu han acabat amb la tradicional gran coalició del Partit Popular Europeu i Socialistes europeus, que en aquesta convocatòria han perdut 35 i 40 escons, respectivament, encara que continuen sent primera i segona força a l'Eurocambra.

Per això, la suma de PPE (182) i S&D (147) no és suficient i s'obre la porta a noves aliances que, previsiblement, necessitaran dels Liberals (109), ara reforçats amb La República en marxa del president francès, Emmanuel Macron, i dels Verds (69), que ara reivindiquen el seu valor com a partits frontissa.

Mentrestant, els partits d'extrema dreta, populistes i euroescèptics han reforçat la seva presència a l'Eurocambra, en sumar 171 escons, davant dels 154 seients amb què comptaven fins ara, repartits en tres grups, encara que no aconsegueixen sumar el terç de l'Hemicicle que els hauria permès formar minories de bloqueig.

el més llegit

 1. 1

  Els treballadors autoconfinados en una residència de Lleida tornen a la seva casa

 2. 2

  Un centenar de voluntaris de L'Hospitalet (Barcelona) ajuden persones vulnerables

 3. 3

  Girona preveu una ampliació d'UCI per atendre a pacients crícitcos

 4. 4

  Personalitats vinculades a Badalona (Barcelona) animaran a quedar-se a casa en xarxes socials

 5. 5

  L'alcalde de Mollet del Vallès (Barcelona) demana a Torra "corregir" retallades