Actualitzat 1/9/2020 11:13:49 +00:00 CET

Brussel·les avisa a Hongria que el tancament de fronteres no pot discriminar ciutadans de la UE

Migrants afganesos interceptats a la frontera d'Hongria
POLICÍA DE HUNGRÍA - Archivo

BRUSSEL·LES, 1 set. (EUROPA PRESS) -

La Comissió Europea ha avisat aquest dimarts per carta al Govern d'Hongria que la seva mesura de tancar les fronteres del país als estrangers no pot discriminar ciutadans de la UE.

En una missiva a Budapest, els comissaris de Justícia, Didier Reynders, i d'Interior, Ylva Johansson, han remarcat la importància de garantir la integritat de l'espai Schengen i que qualsevol mesura que afecti les fronteres europees no ha de discriminar els ciutadans i residents a la UE.

"Qualsevol mesura que no compleixi amb aquests principis fonamentals del dret de la UE s'ha de rectificar immediatament", han avisat els comissaris, que han explicat que mantindran contactes amb les autoritats hongareses per recollir més informació sobre la mesura.

Hongria va anunciar divendres que a partir del mes de setembre les fronteres del país estaran tancades a tots els viatgers procedents de l'exterior, a excepció dels ciutadans hongaresos, a causa de l'augment de casos de coronavirus.

El portaveu del Govern, Gergely Gulyas, va afirmar que la majoria de contagis que s'han registrat al país són persones procedents de tercers països i va assegurar que les persones que tinguin "una raó vàlida per entrar" ho podran fer.

Contador