Actualitzat 23/12/2016 15:50 CET

Brussel·les atorga 38 milions a Itàlia i 48 a Bulgària per gestionar els fluxos migratoris

Sede de la Comisión Europea en Bruselas
PIXABAY

BRUSSEL·LES, 23 des. (EUROPA PRESS) -

La Comissió Europea ha anunciat aquest divendres un finançament d'emergència de 38,2 milions d'euros per a Itàlia i de 48,2 milions a Bulgària per donar suport als esforços d'aquests països per gestionar l'arribada de refugiats.

En els dos casos, aquests diners provenen del fons per a la seguretat interior (ISF) i del fons per a l'asil, la migració i la integració (AMIF).

En el cas d'Itàlia, 13,5 milions s'atorgaran al Ministeri d'Interior per reforçar la gestió i el suport a la frontera i els demandants d'asil. El mateix Ministeri rebrà també 2,5 milions per satisfer les necessitats dels menors no acompanyats. Finalment, el Ministeri de Defensa i a la guàrdia costanera obtindran 22,5 milions per enfortir la seva capacitat de vigilància de fronteres i les activitats de rescat en el mar.

Amb aquest finançament, l'assistència d'emergència concedida a Itàlia i a les agències comunitàries, organitzacions internacionals i ONG a Itàlia arriba als 62,7 milions d'euros i s'afegeix als 592 milions assignats a Roma a través dels fons AMIF i ISF entre 2014 i 2020.

Respecte a Bulgària, 36,2 milions s'atorgaran al Ministeri d'Interior per millorar el control fronterer, inclosa la compra d'equips de vigilància i sistemes TIC per a la policia de fronteres. Els 12 milions restants estaran destinats a la gestió dels fluxos migratoris.

Aquestes ajudes complementen als acords signats amb Sofia l'octubre d'aquest any, que ascendien a 101 milions. La Comissió Europa ha assenyalat, en qualsevol cas, que està examinant més sol·licituds de finançament d'emergència per part de les autoritats búlgares.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés