Publicat 22/01/2019 10:47CET

Un Brexit dur pot posar en risc 80.000 llocs de treball turístics a Europa a curt termini, segons el WTTC

Gloria Guevara, presidenta del Consell Mundial de Viatges i Turisme (WTTC)
Europa Press

Guevara (WTTC): "Espanya ha d'apostar per la diversificació i no només centrar-se en qualitat"

MADRID, 22 gen. (EUROPA PRESS) -

Un Brexit dur podria posar en risc com a mínim 100.000 ocupacions vinculades al turisme al Regne Unit i 80.000 a la resta d'Europa a curt termini, entre els quals, 25.000 a Espanya, segons les estimacions del Consell Mundial de Viatges i Turisme (WTTC, per les sigles en angls).

I és que la sortida del Regne Unit de la Unió Europea sense acord provocaria "una situació difícil", entre altres sectors per al turisme, segons adverteix el 'lobby' turístic mundial.

En una entrevista amb Europa Press, la presidenta del WTTC, Gloria Guevara, ha explicat que les dificultats que poden trobar els britnics per viatjar a certs pasos de la Unió Europea pot provocar que mirin altres destinacions més llunyanes, com el Carib, sia o Orient Mitj, que ja ofereixen ofertes "increbles des de Londres", la qual cosa perjudicaria Espanya com a principal país receptor de visitants britnics.

No obstant aix, Guevara augura bons resultats per al turisme a Espanya també aquest any, a la qual cosa contribuir també la celebració del WTTC Global Summit a l'abril, a més de millores tant en quantitat com en qualitat.

World Travel & Tourism Council, l'única organització internacional privada que aglutina els líders més potents de la indústria global de viatges i turisme, ha triat la ciutat de Sevilla com a seu de la cimera que celebrar a principis del 2 al 4 d'abril, on se citaran 600 executius d'empreses turístiques.

ESPANYA TÉ MARGE DE MILLORA EN LA DIVERSIFICACIÓ

Guevara ha defensat que el sector turístic espanyol no hauria de centrar la seva estratgia només a atreure el turisme de qualitat o d'alt nivell adquisitiu --amb un bon nivell de despesa (+3%)-- sinó fer una planificació conjunta entre el Govern, les comunitats autnomes i el sector privat on es tracti de diversificar l'oferta a les diferents regions incorporant nous segments com el rural, d'aventura o de negocis.

De fet, ha apuntat que en analitzar els percentatges del que representa el turisme d'oci i el de negoci a Espanya, per exemple, mesurat en termes de despesa, s'aprecia encara un marge de millora, amb comparatives per sota de la mitjana europea. Així només el 12% de despesa a Espanya correspon al negoci davant del 88% d'oci, mentre que la mitjana a Europa és de 77% oci-23% negoci.

PERSPECTIVES POSITIVES PER AL 2019

"Totes les perspectives són positives" de cara al 2019, ha apuntat Guevara, per insistir que s'est treballant en els reptes que desafien el sector per "convertir-los en oportunitats". Entre aquests reptes, ha enumerat els desastres naturals, les guerres comercials entre la Xina i els Estats Units, la correcta implementació de la tecnologia i el Brexit que afecten en general el sector a nivell mundial.

Encara que fins a mar no disposaran de les xifres oficials sobre el turisme el 2018, Guevara situa el seu creixement entre un 3% i un 6%, amb un augment del 6% dels viatgers, tant nacionals com internacionals. A més, estimen que l'activitat turística se situ "molt per damunt" del 4%, superant l'economia global.

En aquest creixement destaquen alguns pasos que "segueixen creixent molt", com a la Xina, que segueix sent "una punta de llana", a més d'un creixement global a la regió d'sia després de la millora de la connectivitat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés