Publicat 22/5/2019 21:36:45 +02:00CET

Brexit.- Dimiteix la cap parlamentària 'tory' perquè no creu que el Govern compleixi el Brexit

LONDRES, 22 maig (EUROPA PRESS) -

La cap del grup parlamentari del Partit Conservador britànic en la Cambra dels comuns, Andrea Leadsom, ha dimitit aquest dimecres perquè no creu que el Govern de Theresa May acabi complint amb el Brexit, i ha instat la primera ministra a "prendre la millor decisió" per al Regne Unit, l'Executiu i els 'tories'.

"Amb gran pesar en el meu cor, renuncio", ha dit Leadsom en una carta que ha difós a través del seu compte oficial de Twitter a última hora de dimecres, després d'una jornada en què s'han multiplicat les veus dins del Partit Conservador volen la dimissió immediata de May.

"Ja no crec que el nostre enfocament pugui complir amb el resultat del referèndum" de 2016, en què els britànics van votar per un Brexit, ha explicat, enumerant les seves raons.

Així, ha dit que no creu que el Regne Unit segueixi sent "veritablement sobirà" sota l'acord del Brexit que May pretén treure endavant al Parlament ,i que el segon referèndum que ha suggerit com a 'pla B', si acaba amb una quarta derrota a Westminster, "seria perillosament divisiu".

També "hi ha hagut una ruptura dels processos del Govern" perquè algunes de les propostes que s'han fet a la Cambra dels comuns no han estat sotmeses ni al escrutini degut ni a l'aprovació dels membres del Gabinet, ha apuntat.

Finalment, Leadsom ha criticat "la tolerància amb els membres del Gabinet que han advocat per polítiques contràries a la posició del Govern i han portat a una fallida total de la responsabilitat col·lectiva".