Publicat 12/8/2020 8:13:57 +02:00CET

Brasil.- El Ministre d'Economia del Brasil anuncia una "desbandada" en la seva cartera pel retard en les privatitzacions

El ministre d'Economia del Brasil, Paulo Guedes.
Marcos Correa/Palacio Planalto/d / DPA - Archivo

MADRID, 12 ago. (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Economia del Brasil, Paulo Guedes, ha anunciat aquest dimarts una "desbandada" dins de la cartera que dirigeix després de la dimissió presentada per dos dels encarregats de les privatitzacions, ja que no s'estan duent a terme amb la celeritat esperada.

Guedes ha assenyalat que els dos secretaris especials del Ministeri d'Economia descontents han estat Salim Mattar, responsable dels plans de privatitzacions; i Paulo Uebel, encarregat de les reformes administratives.

"Avui hi ha hagut una desbandada. Salim va dir que les privatitzacions no estaven succeint-se i preferia sortir i Uebel va afirmar que les reformes administratives no estan sent presentades i que es marxava. Aquests són els fets", ha revelat Guedes.

"El ritme de les reformes ho dóna la política, igual que el vot. Si el president de la República vol enviar alguna reforma, es mana, si no, no es mana", ha explicat el ministre d'Economia, segons han publicat diversos mitjans brasilers.

Uebel ha presentat la seva dimissió després que la seva proposta de la reforma de les administracions hagi estat gairebé un any paralitzada a causa de les reticències del president del Brasil, Jair Bolsonaro, de fer-la arribar al Congrés.

Per la seva banda, Mattar, en el càrrec des de novembre de 2018, ha estat al capdavant d'una sèrie de polítiques per reduir l'abast de les empreses públiques, reduint plantilla i desincentivant la seva inversió amb la venda de participacions.

El propi Guedes ja havia mostrat el seu malestar pel retard dels seus plans econòmics, que pretenien privatitzar algunes de les estatals més importants del país, com el cas de l'elèctrica Eletrobas, una de les grans apostes del Govern per 2020 amb la qual es pretenia recaptar 16.000 milions de reals (2.500 milions d'euros).

Durant la campanya electoral Guedes va anunciar que l'objectiu del nou Govern de Bolsonaro era fer front a l'important deute públic que arrossega el Brasil amb la venda de les empreses públiques, encara que va reconèixer una vegada al capdavant del Ministeri d'Economia que això portaria més temps del que esperava ja que aquestes decisions han de passar per l'escrutini de les càmeres.