Bolsonaro presenta oficialment el seu nou partit per lluitar contra "el comunisme i el globalisme"

Actualitzat 22/11/2019 16:39:08 CET
El president del Brasil, Jair Boslonaro
José Dias/Palacio de Planalto/d / DPA

MADRID, 22 nov. (EUROPA PRESS) -

El president del Brasil, Jair Bolsonaro, ha presentat el seu nou partit, Aliança pel Brasil, amb el qual lluitarà "contra el comunisme, el globalisme i qualsevol ideologia adversa a l'ordre natural".

El mandatari ha presentat la formació en un acte a un hotel de Brasília, on ha assegurat que la formació tindrà un perfil conservador i donarà "crèdit" als valors familiars.

Així mateix, Bolsonaro ha tornat a promoure l'ús de les armes a la població brasilera i s'ha compromès a "lluitar incansablement fins que tots els brasilers puguin garantir plenament el seu dret inalienable de posseir i portar armes per a la seva defensa i la seva, així com la seva propietat i llibertat", segons el diari local 'O Globo'.

El president ha dit a més que dirigirà Aliança pel Brasil amb un dels seus fills, Flavio, el qual és senador al Parlament i serà el vicepresident del partit, segons mitjans locals.

Hores abans, el cap de l'Executiu havia assegurat que cap dels ministres del seu actual Govern formaran part del seu nou partit.

"No tindrem participació del Govern per evitar interpretacions errònies que estic utilitzant els mecanismes públics de l'Estat per formar un partit", ha explicat Bolsonaro, tal com ha recollit l'Agència el Brasil.

"El partit ha d'encarregar-se de les seves atribucions legals: fiscalitzar l'Executiu, presentar projectes i legislar", ha continuat.

La setmana passada, Bolsonaro va anunciar la seva sortida del Partit Social Liberal (PSL), amb el qual va guanyar les eleccions passades, i la creació d'Aliança pel Brasil. El PSL, que compta amb 53 diputats, és la segona representació parlamentària a la Cambra.

No obstant això, el nou partit haurà d'esperar per ser registrat de manera oficial, i així concórrer a les eleccions, fins a aconseguir 500.000 signatures a almenys nou estats, les quals, a més, hauran de ser validades, una per una, pel Tribunal Superior Electoral (TSE).

Bolsonaro i el seu nou seguici hauran de donar-se pressa si volen presentar-se a les eleccions municipals del 2020, perquè el termini d'inscripció finalitza al març de l'any vinent. El president del Brasil espera que el TSE autoritzi la recollida de signatures per mitjans electrònics, perquè en cas de fer-ho manualment, el procés podria allargar-se fins a finals del 2020.