Publicat 8/2/2020 17:25:32 +01:00CET

Borrell es disculpa per les seves crítiques al moviment juvenil contra el canvi climàtic

Josep Borrell
Yuri Gripas/European Commission/ DPA

MADRID, 8 febr. (EUROPA PRESS) -

L'alt representant de la Unió Europea per a Política Exterior, Josep Borrell, ha demanat disculpes aquest dissabte per minimitzar la lluita dels joves contra el canvi climàtic en descriure les seves ambicions com un cas de la síndrome 'Greta Thunberg', en referència a la jove activista més coneguda del moviment.

"Acabo de tornar d'un viatge als EUA, i vull disculpar-me amb qualsevol que s'hagi sentit ofès per la meva inadequada referència a la important lluita del moviment juvenil pel canvi climàtic", ha escrit Borrell en el seu compte de Twitter.

Dimecres passat, Borrell va posar en dubte que els joves estiguin tan conscienciats sobre la problemàtica climàtica, durant una xerrada al costat de l'exministre i eurodiputat espanyol José Manuel García-Margallo amb motiu de la presentació de les seves 'Memòries Heterodoxes' a Brussel·les. "Està bé estar a favor del canvi climàtic quan creus que no costa res", va declarar.

"Està bé sortir a manifestar-se fins que et demanen contribuir a pagar-ho. M'agradaria saber si els joves que surten a manifestar-se a Berlín són conscients del que valen aquestes mesures i si estan disposats a rebaixar el seu nivell de vida per subsidiar els miners polonesos", va assegurar sobre els costos que hauran d'afrontar els ciutadans de la UE per aturar el canvi climàtic.

El diplomàtic espanyol ja havia rectificat les seves declaracions aquest divendres en assegurar el seu "ple suport" als "moviments juvenils" en contra del canvi climàtic i inspiren els polítics i les societats".