Actualitzat 4/12/2019 10:58:05 +00:00 CET

Johnson es reuneix amb Trump i evita aclarir per què ha evitat que els fotografiïn junts

Boris Johnson arribant a la cimera de l'OTAN a Londres
Chris J Ratcliffe/PA Wire/dpa

LONDRES, 4 des. (Reuters/EP) -

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha confirmat que aquest dimarts es va reunir a Londres amb el mandatari dels Estats Units, Donald Trump, tot i que ha evadir la pregunta de per què ha evitat que els fotografiïn als dos junts.

Johnson, que està fent campanya com a cap de llista del Partit Conservador en les eleccions legislatives del 12 de desembre, havia demanat explícitament a Trump que no intervingués en la campanya electoral britànica.

Els mitjans britànics han suggerit que Johnson podria estar evitant ser vist en públic amb Trump, una figura que és molt impopular. "Hem tingut una molt bona reunió i hem parlat del futur de l'OTAN, tot allò que passa a Síria i altres temes de seguretat", ha explicat Johnson aquest dimecres en declaracions a la premsa a Londres.

Des del seu compte personal de Twitter, Trump ha dit que ha "gaudit" de la seva reunió amb Johnson a Londres, en què els dos dirigents van abordar "diversos temes", inclosos l'OTAN i les relacions comercials.

Johnson, que exerceix d'amfitrió en la cimera de caps d'Estat i de Govern de l'OTAN a Londres, es va reunir amb els líders d'Alemanya, França i Turquia aquest dimarts per parlar sobre Síria, ha destacat la importància que l'Aliança Atlàntica es mantengui unida.