Publicat 23/1/2020 11:23:20 +01:00CET

Una bomba de la Segona Guerra Mundial obliga a evacuar milers de persones a Colònia

Una zona de Colònia acordonada arran d'una evacuació per la presència d'una bomba de la Segona Guerra Mundial que va ser neutralitzada el 21 de gener.
Roberto Pfeil/dpa

COLÒNIA, 23 gen. (DPA/EP) -

Milers de persones, entre elles centenars de pacients d'un hospital universitari, seran evacuades d'una zona de la ciutat alemanya de Colònia després que s'hi hagi localitzat una bomba de la Segona Guerra Mundial.

Part de l'hospital universitari de Colònia serà evacuat aquest dijous després que les autoritats anunciessin que han trobat una bomba aèria de 500 quilograms de pes a la zona. El centre mèdic ha informat que haurà de desallotjar centenars de pacients.

Les mesures d'evacuació afectaran unes 5.800 persones que viuen al districte de Lindenthal, a l'oest de Colònia. Quan la zona estigui desallotjada, experts en desactivació d'explosius començaran a treballar per desactivar la bomba de la Segona Guerra Mundial, un tipus d'artefacte que generalment s'aconsegueix neutralitzar sense provocar desperfectes.

Aquest dimarts, les autoritats van posar en marxa una operació semblant per desactivar una altra bomba al districte financer central d'aquesta localitat de l'oest d'Alemanya, cosa que va provocar el desallotjament de 10.000 persones dels seus llocs de treball.