Publicat 18/6/2020 15:32:04 +02:00CET

Bolton sosté que Trump no és "apte" per ser de president dels Estats Units

Donald Trump i John Bolton
Bernd von Jutrczenka/dpa - Archivo

MADRID, 18 juny (EUROPA PRESS) -

L'exassessor de Seguretat Nacional de la Casa Blanca John Bolton ha afirmat que no creu que el president, Donald Trump, sigui "apte" per ocupar el Despatx Oval, en plena promoció del seu llibre en el qual repassa les ombres dels seus 17 mesos en el càrrec.

"No crec que sigui apte per al càrrec. No crec que tingui la capacitat de fer aquesta feina", ha dit Bolton, en l'avançament d'una entrevista a la cadena ABC News en la qual ha declarat que Trump no té cap 'full de ruta' per defensar els interessos del país.

Segons Bolton, només pensa en "el que és bo per a la seva reelecció". En aquest sentit, ha dit que el president està molt interessat en les reaccions de la premsa i escenes simbòliques com la reunió que es va organitzar al costat del líder nord-coreà, Kim Jong-un, a la frontera entre les dues corees.

Bolton ha estat l'assessor de Seguretat Nacional que més temps ha estat al costat de Trump, però el setembre del 2019 va abandonar el càrrec --va dimitir o va ser destituït, en funció de qui expliqui la història-- per les seves cada vegada més evidents diferències amb el president.

"És un mentider", ha resolt Trump en declaracions a 'The Wall Street Journal', quan tots els mitjans s'han fet ressò de les crítiques que Bolton aboca en el seu llibre i en el qual assegura, entre d'altres coses, que el president va demanar ajut al seu homòleg xinès, Xi Jinping, per guanyar les eleccions i que estudiava envair Veneçuela.

Trump també ha assegurat en declaracions a Fox News que Bolton "ha incomplert la llei" perquè ha fet públics els extractes del llibre abans de la publicació oficial. El Govern ha presentat una denúncia per impedir que es difongui perquè entén que l'exassessor incompleix els acords de confidencialitat i posa en perill la seguretat nacional.

Contador