Actualitzat 12/6/2020 7:31:53 +00:00 CET

Bolsonaro veta un projecte de llei per prohibir els desnonaments al Brasil

El ministre de Justícia, André d'Almeida Mendonça ; el president del Brasil, Jair Bolsonaro; i el titular d'Economia, Paulo Guedes; durant un minut de silenci en honor de les víctimes de la covid-19.
Isac Nobrega/Palacio Planalto/dp / DPA

MADRID, 12 juny (EUROPA PRESS) -

El president del Brasil, Jair Bolsonaro, ha anunciat aquest dijous que ha vetat parts d'un projecte de llei que ha aprovat el Congrés per evitar els desnonaments i ampliar el poders dels administradors de les finques per restringir l'ús de les àrees comunes mentre continuï la crisi sanitària.

Bolsonaro n'ha informat a través del seu compte de Twitter, en el qual també ha explicat que s'han vetat vuit articles d'aquest projecte, que es va aprovar al maig i que es tornarà a analitzar al Congrés per aprovar o no els vetos del president brasiler.

"He vetat els poders dels administradors per restringir l'ús de les àrees comunes i prohibir que s'hi facin reunions i festes", ha assenyalat Bolsonaro. "Qualsevol decisió de restricció als condominis s'ha de prendre segons el desig dels seus habitants en les assemblees internes", ha insistit.

Pel que fa a l'article relacionat amb els desallotjaments, el mandatari d'extrema dreta ha vetat el text que prohibeix fins el 30 d'octubre del 2020 la concessió d'ordres judicials per dur a terme els desnonaments d'immobles en situació de desallotjament.

D'altra banda, el Ministeri de Salut ha registrat aquest dijous 30.412 casos de covid-19, per la qual cosa ja són 802.828 els positius que s'han comptabilitzat al país des que va començar la crisi sanitària. El nombre de víctimes mortals ja és de 40.919, després que se n'hagin de certificat 1.239 més.

Contador