Publicat 22/8/2019 11:03:04 +02:00CET

Bolsonaro diu que les ONGs podrien estar provocant els incendis a l'Amazones

Una parte del gran incendio del Amazonas
REUTERS / BRUNO KELLY

SAO PAULO, 22 ago. (EUROPA PRESS) -

El president del Brasil, Jair Bolsonaro, ha donat a entendre que les ONGs podrien estar provocant els nombrosos incendis que s'estan registrant a la selva amazònica perquè estan molests després que el seu Govern els retirés el finançament, si bé no ha ofert proves per demostrar-ho.

Segons el mandatari, els treballadors de les ONGs "s'han sentit afectats per la falta de diners" després que el seu Govern els retirés els fons i "podria haver-hi, no ho estic afirmant, una acció delictiva" d'aquestes persones "per cridar l'atenció contra la meva persona, contra el Govern del Brasil".

En ser preguntat expressament pels periodistes sobre si estava acusant les ONGs dels incendis, Bolsonaro ha respost: "Hem de combatre el delicte, després ja veurem qui n'és el possible responsable".

El president també ha criticat els governadors dels estats en els quals es troba l'Amazones. "Hi ha estats, que no vull citar, al nord, en els quals el governador no està movent ni un dit per ajudar a combatre els incendis". "Està gaudint d'això", ha asseverat.