Publicat 25/3/2020 11:30:55 +01:00CET

Bolsonaro critica que la premsa del Brasil "hagi expandit la por" al país

El president del Brasil, Jair Bolsonaro.
Isac Nóbrega/Palacio Planalto/d / DPA

MADRID, 25 mar� (EUROPA PRESS) -

El president del Brasil, Jair Bolsonaro, ha criticat aquest dimecres els mitjans de comunicació del seu país i els ha acusat d'"expandir la sensació de por" perquè han informat sobre nombrosos casos de morts que ha provocat a Itàlia la Covid-19, malaltia que ha qualificat de "refredat".

Bolsonaro s'ha adreçat al país a través de la xarxa pública de ràdio i televidió amb un discurs en el qual ha remarcat la necessitat de "contenir el pànic i la histèria" que s'ha produït a causa del coronavirus i que la premsa, ha dit, s'ha encarregat d'"expandir".

"Gran part dels mitjans de comunicació van a contracorrent. Han expandit la sensació de por a partir del gran nombre de víctimes que s'ha produït a Itàlia. L'escenari perfecte perquè la premsa generi la histèria i l'escampi arreu del país", ha apuntat.

"La nostra vida ha de continuar. El manteniment de les famílies s'ha d'assegurar. Hem de tornar a la normalitat", ha defensat el president brasiler, que ha tornat a tornat a ser el blanc de les cassolades que s'han convocat al país.

Tot i que va donar negatiu per coronavirus en l'última prova que es va sotmetre, Bolsonaro ha abordat la possibilitat d'infectar-se en un futur, una situació, ha explicat, que no l'amoïna, a causa del seu "historial d'esportista". "Només sentiria, com a molt, una refredat", ha afirmat.

Contador