Bolívia expulsa la diplomàtica espanyola i l'ambaixadora mexicana després de l'incident recent

Publicat 30/12/2019 15:43:22CET
La autoproclamada presidenta interina de Bolivia, Jeanine Añez
REUTERS / CARLOS GARCIA RAWLINS

MADRID, 30 des. (EUROPA PRESS) -

El Govern de Bolívia ha donat aquest dilluns 72 hores tant a la diplomàtica espanyola que va visitar divendres l'ambaixadora de Mèxic a La Paz, així com a la mateixa ambaixadora, perquè abandonin el país després de l'incident que va tenir lloc arran d'aquesta visita.

L'anunci de l'expulsió de les dues diplomàtiques, així com del cònsol d'Espanya, l'ha fet la mateixa presidenta interina de Bolívia, Jeanine Áñez.

"El Govern constitucional que presideixo ha decidit declarar com a persona non grata l'ambaixadora de Mèxic a Bolívia, María Teresa Mercado, l'encarregada de negocis d'Espanya a Bolívia, Cristina Borreguero, el cònsol d'Espanya a Bolívia, Álvaro Fernández, i el grup dels presumptament diplomàtics encaputxats i armats", ha assenyalat.

"Aquest grup de representants dels governs de Mèxic i d'Espanya ha lesionat greument la sobirania i la dignitat del poble i del govern constitucional de Bolívia", ha sostingut Áñez, segons informen els mitjans locals.

En aquest sentit, ha assegurat que "la conducta hostil mentre miraven d'ingressar de manera subreptícia i clandestina a la residència de Mèxic a Bolívia i desafiar els oficials policials bolivians i els mateixos ciutadans són fets que no podem deixar passar".

Contador