Bolívia demana a Espanya "que sigui l'última vegada" que es violin normes internacionals

Publicat 29/12/2019 19:04:45CET

MADRID, 29 des. (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Afers Exteriors en funcions de Bolívia, Karen Longaric, ha remès una nota oficial a la seva homòloga espanyola, Margarita Robles, en la qual la insta a "que sigui l'última vegada que el seu Govern permeti que es violin normes internacionals" en relació a l'incident de divendres passat, quan policies bolivians van impedir a dos cotxes diplomàtics espanyols entrar a l'Ambaixada mexicana a La Paz.

"Esperem que sigui l'última vegada que el seu Govern permeti que es violin normes internacionals i de cortesia diplomàtica", ha apuntat la nota, que trasllada la protesta "enèrgica" per "l'atropellament", segons recull l'agència de notícies boliviana Fides.

Longaric havia denunciat prèviament que "persones que han estat identificades com a funcionaris de l'Ambaixada d'Espanya a Bolívia, acompanyades de persones amb el rostre cobert, van provar d'entrar de manera subreptícia i clandestina a la residència diplomàtica de Mèxic a La Paz".

La ministra ha manifestat que "les accions del personal de l'Ambaixada d'Espanya vulneren la Convenció de Viena sobre Relacions Diplomàtiques" i ha recalcat que "el personal diplomàtic i de seguretat de l'Ambaixada d'Espanya a Bolívia no té autorització per portar armes de foc ni fer servir abillaments que ocultin la seva identitat".

La ministra ha afirmat a més que l'executiu bolivià "sabrà donar la resposta que correspongui en un cas d'ofensa a la sobirania de Bolívia".

Dins l'Ambaixada mexicana hi ha aproximadament deu antics dirigents del Moviment Al Socialisme de l'expresident Evo Morales en qualitat d'asilats polítics, quatre d'ells amb ordre d'aprehensió. Són l'exministre de la Presidència Juan Ramón Quintana; l'exministra de Cultures Wilma Alanoca; l'ex-governador d'Oruro Víctor Hugo Vásquez i l'exdirector de l'Agència de Govern Electrònic i Tecnologies d'Informació i Comunicació (AGETIC) Nicolás Laguna.

Contador