Publicat 26/3/2020 8:06:54 +01:00CET

Bolívia declara l'estat d'emergència fins al 15 d'abril i tanca fronteres

La presidenta autoproclamada de Bolivia, Jeanine Áñez
PRESIDENCIA BOLIVIA

MADRID, 26 mar� (EUROPA PRESS) -

L'autoproclamada presidenta interina de Bolívia, Jeanine Áñez, ha declarat aquest dimecres l'estat d'emergència sanitària fins al 15 d'abril i ha decretat el tancament "total" de les fronteres de la nació andina a causa de la pandèmia del nou coronavirus.

"L'estat d'emergència sanitària permetrà que el Govern impulsi una participació més activa de les Forces Armades i de la Policia en la lluita contra el coronavirus", ha indicat Áñez, segons ha traslladat el diari local 'Pagina Siete'.

"D'igual manera, es declara el tancament total de fronteres, ningú surt i ningú entra al país tret de raons de salut", ha agregat, abans de justificar la seva decisió assenyalant que hi ha gent que es nega a complir la quarentena.

Així, la circulació de vehicles públics i privats ha quedat prohibida a Bolívia. Només podrà sortir una persona per família que tingui entre 18 i 65 anys, sempre amb carnet d'identitat i únicament per fer compres de primera necessitat entre les 07.00 i les 12.00 hores (hora local).

D'altra banda, els governs regionals han de col·laborar amb les Forces Armades i la Policia, lliurant combustible, alimentació i altres insumos.

Així mateix, les multes per els qui incompleixin l'estat d'emergència s'han fixat en 1.000 bolivians (una mica més de 130 euros) i vuit hores d'arrest.

Fins al moment, Bolívia ha confirmat més de 30 casos de Covid-19 al seu territori. La pandèmia de coronavirus ha deixat nivell global més de 21.100 morts i la xifra d'afectats sobrepassa els 467.500.