Publicat 25/8/2014 18:04:18 +02:00CET

Bolívia anirà "fins a la fi del món" en el cas de Sabsa, expropiada a Abertis i Aena

Evo Morales
ABI

LA PAU, 25 ago. (EUROPA PRESS) -

La Procuradoria General de l'Estat (PGE) de Bolívia anirà "fins a la fi del món" i farà ús dels recursos necessaris per afrontar les demandes per part d'Abertis Infraestructura en relació amb la nacionalització de l'empresa Serveis d'Aeroports Bolivians (Sabsa), expropiada a la concessionària espanyola d'infraestructures i Aena el febrer del 2013.

"Hi ha hagut mal maneig econòmic, d'estafa a l'Estat", ha indicat aquest diumenge el procurador general de l'Estat, Héctor Arce, en declaracions a la televisió pública 'Bolívia TV' recollides pel diari bolivià 'La Razón'.

"Aquí per descomptat la nostra posició és absoluta, és clara, ferma i si hem d'anar fins a la fi del món, recórrer a tots els recursos, ho anem a fer", ha indicat Arce. "Anem a fer prevaler els interessos de l'Estat", ha afegit.

El president bolivià, Evo Morales, va anunciar el febrer del 2013 la nacionalització de Sabsa, filial de les espanyoles Abertis i Aena, que va passar així a dependre del Ministeri d'Obres Públiques del país andí.

Segons va indicar llavors el Ministeri d'Obres Públiques, Serveis i Habitatge de Bolívia, Sabsa havia incomplert amb el procés d'inversió acordat amb el Govern bolivià.

El setembre del 2013, Morales ja havia assegurat que Bolívia no es plantejava compensar al grup de concessions espanyol Abertis per la nacionalització dels aeroports que aquesta empresa gestionava al país.

Abertis havia estimat en uns 90 milions de dòlars (uns 68 milions d'euros) la "justa compensació" que li corresponia per la decisió del Govern bolivià d'expropiar Sabsa.

el més llegit

 1. 1

  Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més del Segrià des de mitjanit pel coronavirus

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  La jutgessa no ratifica el nou confinament a diversos municipis de Lleida

 4. 4

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 5. 5

  Coronavirus.- Uns 300 concentrats a Lleida contra el confinament de diversos municipis