Publicat 11/8/2020 10:41:11 +02:00CET

Bielorússia.- La líder opositora Svetlana Tijanovskaya abandona Bielorússia i es trasllada a Lituània

L'opositora bielorusa Svetlana Tikhanovskaya vota en les eleccions presidencials
GETTY IMAGES / MISHA FRIEDMAN

MADRID, 11 ago. (EUROPA PRESS) -

La líder opositora Svetlana Tijanovskaya ha abandonat Bielorússia i es troba a Lituània, després de rebutjar els resultats oficials de les eleccions presidencials celebrades el diumenge, que van donar la victòria a l'actual mandatari, Alexander Lukashenko, provocant fortes protestes.

"Svetlana Tijanovskaya està fora de perill. Està a Lituània", ha anunciat aquest dimarts a través del seu compte oficial en Twitter el ministre d'Exteriors lituà, Linas Linkevicius, sense aportar més detalls sobre este tema.

Els resultats oficials van proclamar vencedor a Lukashenko amb més d'un 80 per cent dels vots, amb el que aconseguiria així un sisè mandat, enfront del nou per cent que hauria obtingut Tijanovskaya.

La nit electoral, centenars de manifestants es van tirar als carrers de Minsk i altres ciutats per denunciar frau, donant lloc a forts enfrontaments amb les forces de seguretat que es van saldar amb almenys un mort, 50 ferits i 3.000 detinguts, d'acord amb el balanç del Ministeri d'Interior.

Ja el dilluns, Tijanovskaya va rebutjar els resultats oficials, es va proclamar vencedora i va oferir un diàleg a les autoritats bieloruses per emprendre un "canvi pacífic". Interrogada directament sobre si fugiria del país davant la possibilitat que fos detinguda, ho va descartar. "No tinc intenció d'abandonar Bielorússia", va dir.