Publicat 21/10/2020 17:26CET

Biden encara la recta final de la campanya amb més fons que Trump

Marxandatge de suport a Trump i Biden.
DOUGLAS R. CLIFFORD / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

MADRID, 21 oct. (EUROPA PRESS) -

El candidat demòcrata de la Casa Blanca, Joe Biden, encara la recta final de la campanya en vista de les eleccions del 3 de novembre amb el triple de fons que el seu rival republicà, el president Donald Trump, la qual cosa consolida el seu avantatge en les enquestes.

Segons les últimes dades de la Comissió Federal d'Eleccions, a finals de setembre la campanya de Biden comptava amb 177,3 milions de dòlars al banc, mentre que Trump va gastar gairebé la meitat del seu efectiu durant el mateix període, per la qual cosa va arrencar l'octubre amb 63,1 milions.

El president havia gaudit d'un ampli avantatge pel que fa als fons durant la campanya, però la situació sembla que s'ha revertit, tot i que a l'agost va anul·lar part dels anuncis que havia contractat.

Segons els informes de la Comissió d'Eleccions, que ha citat Bloomberg, la campanya de Biden va recaptar 281,6 milions al setembre i en va gastar 285, més del doble que Trump, que en va recaptar 83,1 durant el mateix període i en gastar 139,3.

Les activitats més àmplies de Trump, que inclouen el Comitè Nacional Republicà i dos comitès conjunts, van recaptar 247,8 milions al setembre, mentre que l'antic vicepresident i el Comitè Nacional Demòcrata en van recaptar 383 i afirmen que disposen de 432 milions al banc, enfront dels 251,6 dels comitès per a la reelecció de Trump.

Divendres passat, la campanya del candidat demòcrata va avançar que preveu recaptar 234 milions de dòlars més abans del 3 de novembre. Si es confirmés aquesta xifra, Biden i el DNC aconseguirien recaptar 982 milions en tres mesos, una dada superior als 942 milions que va rebre Barack Obama en la seva primera campanya el 2008.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés