Publicat 4/4/2019 9:37:56 +02:00CET

Biden assegura que tindrà en més consideració l'"espai personal" després de rebre acusacions de diverses dones

Munich Security Conference in Germany
Sven Hoppe/dpa - Archivo

MADRID, 4 abr. (EUROPA PRESS) -

L'exvicepresident dels Estats Units Joe Biden ha assegurat aquest dimecres que tindr en més consideració "l'espai personal" dels altres de cara al futur en resposta a les acusacions en contra seva per diverses dones, que han assenyalat que les va tocar inadequadament.

"Les normes socials canvien. Ho entenc, i he sentit el que aquestes dones han dit", ha indicat en el seu compte de Twitter. "La política sempre ha estat per a mi una manera de connectar per aniré més en compte a l'hora de respectar l'espai personal de cadascú", ha asseverat.

En aquest sentit, ha destacat que aix suposa per a ell una "responsabilitat" i ha garantit que actuar amb coherncia, segons ha informat la cadena de notícies CNN.

Les paraules de Biden han tingut lloc després que quatre dones l'acusessin d'haver-les tocat de manera inadequada diferents vegades. L'exdirigent estava preparant-se per anunciar la seva candidatura a les eleccions presidencials previstes per al 2020.

"Gent, en el proper mes tinc intenció de parlar-vos de moltes coses, i sempre ho faré directament", ha expressat.

Aquest dilluns Amy Lappos va acusar l'exvicepresident d'haver-la tocat de forma inadequada durant un esdeveniment per recaptar fons celebrat a la localitat de Greenwich el 2009, la qual cosa la va convertir en la segona dona en tan sols tres dies a acusar l'exvicemandatari.

En resposta a aquestes acusacions, Biden va indicar que en els seus "anys de campanya i en la vida pública ha ofert innombrables encaixades de mans, abraades, expressions d'afecte, suport i comoditat".

Lappos va ser la segona dona a allegar públicament que Biden va actuar de manera inadequada. Lucy Flores, una expolítica demcrata a Nevada, va dir divendres passat que Biden la va fer sentir "incmoda, repugnant i confosa" el 2014 quan, en un míting de campanya, li va fer un petó al clatell.