Actualitzat 16/11/2015 10:30

Bèlgica demana més intercanvi d'Intel·ligència entre països

Reacciones tras atentados en París
REUTERS

El cap de la diplomàcia belga avisa que el problema del radicalisme jihadista no només existeix a Molenbeek

   BRUSSEL·LES, 16 Nov. (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Exteriors belga, Didier Reynders, ha reclamat un intercanvi d'Intel·ligència més important entre els diferents països arran dels atemptats de París de divendres passat, perquè "és l'única manera de trobar la gent amb un nivell de radicalització tan elevat" i, tot i que ha admès que coneixen el problema de radicalització al barri de Brussel·les de Molenbeek, ha avisat que també suceeix en "altres ciutats" de França i Europa.

   "Hem d'intercanviar més i més Intel·ligència", ha reclamat el cap de la diplomàcia belga en la seva arribada a la reunió amb els seus homòlegs de la UE, en què tindrà un primer intercanvi sobre la resposta europea necessària després dels atemptats de París de divendres reivindicats per Estat Islàmic i que van deixar 132 morts.

   "És l'única manera de trobar la gent amb un nivell de radicalització tan elevat", ha justificat, en al·lusió als responsables dels atemptats de divendres.

   Reynders ha subratllat la "molt bona col·laboració amb les autoritats franceses per intentar trobar tots els autors dels atemptats" a París en el marc de les investigacions obertes. "Intentem anar més lluny per tenir una visió molt clara de les xarxes (terroristes) i eradicar-les", ha puntualitzat.

   També ha insistit en la necessitat de trobar una "solució política" als conflictes de Síria i l'Iraq per tallar l'amenaça terrorista després de recordar que 30.000 combatents estrangers de 130 països han anat a combatre als dos països.

   Després de preguntar-li pel problema del radicalisme jihadista al barri de Brussel·les de Molenbeek, on s'han produït les set detencions en terra belga en relació amb els atemptats de París, Reynders ha recordat que "no és la primera vegada" que hi ha operacions antiterroristes al barri i, tot i que ha admès que les autoritats belgues han d'"organitzar més i més accions" allà per combatre el problema, ha deixat clar que "no només aquí".

   "També en algunes ciutats a França i altres", ha subratllat, i ha recalcat que "molts francesos" radicals han estat trobats a Bèlgica. "Sabem que molts travessen d'una ciutat a una altra", ha recalcat. Dos dels atacants de París residien a Bèlgica.

PAÏSOS BAIXOS DEMANA REVISAR LA COOPERACIÓ I L'INTERCANVI D'INTEL·LIGÈNCIA

   El ministre d'Exteriors holandès, Bert Koenders, també ha defensat la necessitat de "revisar tot" el que s'està fent "en termes de la cooperació internacional, en termes de l'intercanvi d'informació, no només a Europa sinó en altres països".

   "Hem de mostrar avui unitat contra aquesta gent, que és part d'aquesta ideologia nihilista. Som molts més", ha subratllat el cap de la diplomàcia holandesa, que ha admès que la cita dels caps de la diplomàcia europea se celebra avui "en l'ombra del malson en el qual es va convertir la realitat a París" divendres.

   També ha confiat que les negociacions auspiciades per l'ONU a Viena per intentar arribar a una solució pacífica a Síria. "El procés de Viena pot assistir a reforçar la lluita contra l'ISIS", ha postil·lat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés