El BCE començarà la revisió estratègica al gener

Publicat 12/12/2019 16:57:37CET
Christine Lagarde, presidenta del BCE
Frank Rumpenhorst/dpa

FRANKFURT (ALEMANYA), 12 des. (EUROPA PRESS) -

El Banc Central Europeu (BCE) començarà al gener la revisió de la seva estratègia per tancar el procés a final del 2020, segons ha anunciat la presidenta de l'entitat, Christine Lagarde, en la seva primera conferència de premsa des que va ocupar el càrrec.

"No hi ha res inusual ni extraordinari en la revisió estratègica", ha subratllat la banquera francesa, que ha recordat que l'última vegada que el BCE va dur a terme aquest procés va ser el 2003. "Han passat 16 anys i és legítim fer-ho ara", ha argumentat.

En aquest sentit, Lagarde ha assenyalat que la revisió serà "exhaustiva" i els membres del Consell de Govern de la institució hauran de "mirar a sota de cada pedra", per la qual cosa caldrà temps, tot i que s'ha compromès que el procés "no duri gaire" i pugui acabar a final del 2020.

D'aquesta manera, la francesa ha explicat que la revisió estratègica del BCE mirarà de fer front als desafiaments dels últims 16 anys, incloent, per tant, reptes com els que planteja la tecnologia, el canvi climàtic o la desigualtat.