Publicat 18/7/2019 11:22:33 +02:00CET

Barnier diu que no li sorprenen les amenaces d'un Brexit sense pacte

Michel Barnier
Thierry Roge/BELGA/dpa - Archivo

LONDRES, 18 jul. (Reuters/EP) -

El negociador cap de la Unió Europea pel Brexit, Michel Barnier, ha assegurat que no li sorprenen les amenaces sobre la possibilitat que es produeixi un Brexit sense acord, alhora que ha subratllat que el Regne Unit hauria d'afrontar les conseqüències d'aquest escenari.

En una entrevista a la BBC, davant la pregunta sobre què passaria si el Regne Unit abandona la Unió Europea sense un pacte, Barnier ha dit que el país "haurà d'afrontar les conseqüències" d'aquest escenari.

Barnier ha fet aquestes declaracions en una entrevista que ha concedit a la BBC abans que conclogui el procés de decisió per elegir el nou líder del Partit Conservador i successor de Theresa May en la prefectura del Govern britànic.

Boris Johnson, que és el principal favorit per succeir May, ha promès que el Regne Unit abandonarà la Unió Europea el 31 d'octubre amb o sense acord amb les autoritats comunitàries. Si guanya Johnson, la crisi del Brexit empitjorarà perquè la Unió Europea manté el seu rebuig a modificar l'acord que va signar al novembre amb May i el Parlament britànic podria mirar de bloquejar un escenari de Brexit sense pacte.

Barnier ha destacat que l'acord de retirada "és l'únic camí per sortir de la Unió Europea d'una manera ordenada". El primer vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans, ha assegurat a la BBC que es va veure sorprès l'any 2017 per la forma de negociació dels ministres britànics, en un moment en el qual esperava una actuació brillant.