Publicat 15/10/2019 12:33:26 +02:00CET

Barnier creu que "encara és possible" tancar un acord aquesta setmana per evitar un Brexit caòtic

Michel Barnier
Alexis Haulot/EU Parliament/dpa

LUXEMBURG, 15 oct. (EUROPA PRESS) -

El negociador de la Unió Europea pel Brexit, l'excomissari francès Michel Barnier, ha assegurat aquest dimarts que "encara és possible" tancar un acord aquesta setmana per evitar un Brexit caòtic a finals de mes, si bé ha avisat que "cada vegada és més difícil" i que, perquè es produeixi, cal que Londres presenti una altra proposta legal i creïble.

"Tot i que un acord és difícil, cada vegada més difícil, encara és possible aconseguir-lo aquesta setmana", ha declarat Barnier a la premsa a Luxemburg, en arribar a un consell de ministres europeus d'Assumptes Generals, en què els Vint-i-set faran balanç de l'estat de les negociacions.

Divendres passat Barnier va rebre llum verda dels Estats membre per "intensificar les negociacions" i entrar en la fase que els negociadors anomenen "túnel", perquè suposa evitar les interferències i comunicacions amb l'exterior per centrar-se en els esforços per tancar un pacte.

El negociador europeu ha dit que tot i la feina intensa d'aquest cap de setmana i dilluns, els equips britànic i europeu no han aconseguit encara un acord, però les converses continuen en marxa.