Publicat 22/8/2019 10:54:18 +02:00CET

Austràlia prohibirà el comerç nacional de marfil d'elefant i banya de rinoceront

Gran cantidad de marfil de elefante incautado de traficantes de este material
REUTERS / LUC GNAGO - Archivo

CANBERRA, 22 ago. (DPA/EP) -

El Govern d'Austràlia ha anunciat formalment aquest dijous que prohibirà el comerç nacional de marfil d'elefant i banya de rinoceront, segons ha informat la ministra de Medi Ambient del país, Sussan Ley.

Ley ha confirmat la intenció del seu Govern de perseguir la prohibició del comerç de marfil en un discurs durant una reunió de la Convenció sobre Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres (CITES) que se celebra a Ginebra des del 17 d'agost.

"Austràlia es va dirigir a la reunió de CITES a Ginebra i va anunciar formalment la nostra intenció d'acabar amb el comerç intern de marfil d'elefant i banya de rinoceront", ha afirmat Ley en un comunicat publicat aquest dijous.

"Em reuniré amb ministres nacionals de medi ambient al novembre per assegurar que es prenen mesures per posar fi formalment al comerç intern en totes les jurisdiccions", ha asseverat.

La ministra ha recalcat que, tot i que el mercat intern d'Austràlia no representa una amenaça important per al comerç mundial de marfil, és important assegurar-se que no s'encoratja l'activitat il·legal per la porta del darrere.